31 мар. 2018 г., 10:53

Не позволявай да те погребат жив 

  Поэзия » Философская
417 0 2

Не позволявай да те погребат жив

 

Щом се раждаш в някоя държава,
вече си прецакан – ситуация такава,
без значение възрастта и пола,
челядта ти цял живот – гола.
Държавата се прави, че я е грижа,
а всъщност – и този ще острижа –
пет пари не дава тя за теб,
ще те измъчва, лъжейки те с хлеб,
ще се гаври с тебе, изтощава,
дълголетие не ще ти подарява,
само източник на средства виждат в тебе
и като не ставаш, търсят кой да те погребе...

 

Така че, приятелю, мисли, но и пази се,
дръж се, защот ще викат – откажи се,
държавата е скапана и на колене те иска,
със събрани шепи,  а гласът да писка...

 

Приятелю, светът е гнусен, черен, крив,
МИСЛИ и не позволявай да те погребат жив.

© Иван Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Животът е изпитание, за едни прекрасно място, за други - ад! Трябва да си научиш уроците, че адът да стане прекрасно място! А за това ти трябва хем талант и сила, хем добри учители
  • Светът е прекрасно място, Иване. Ако го погледнеш със свободни очи...
Предложения
: ??:??