Не изпадай в празни заблуди, последствията им са
ужасни...
В шапчица на жълъд се побира
отношението ми към теб,
твоето обзело е всемира,
аз съм ти вода и хляб.
Ти си ми доброто утро,
аз съм целият ти ден,
ти си с двата крака хлътнал,
но това не буди нищо в мен.
Ти си ми една усмивка,
аз съм твоят смях,
ти си обедната ми почивка,
аз - курортът ти на морски бряг.
Ти си ми един бокал,
аз за теб - море от вино,
може би за мене си чакал -
нищо, че съм твоето фламинго.
Просто слънчев ден си ти,
аз съм жаркото ти лято,
моля те, не ми благодари -
сам насищаш битието си богато.
Мечтите ти изпълнила съм аз,
теб те няма в моите,
недей изпада във захлас,
не ще те пусна сред покоите.
Не разпилявай своите чувства,
не търси у мен голямата любов -
тя е най-великото безумство.
Образът ти не е неин зов.
© Славяна Все права защищены