11 мар. 2011 г., 20:08

Не слова - картини! 

  Поэзия
1000 0 3

Нямам повече слова,

в мене всичко е картини,

изрисувах ги сама -

дни, лета, а някои години.

 

Имам в себе си цветя,

цели паркове, градини.

Жена. По бузите роса

и загинали роднини.

 

Нося малко късче топлина

от слънца, а може би камини.

Пламък. Бледа светлина,

пушек в ниските комини.

 

Нарисувах някога снега,

падаха и пагубни лавини,

а откривам и лета,

лета с любов - без име.

 

Нощ, небе, луна,

малки кръшни балерини,

капка или две тъга,

а по коленете драскотини.

 

Смях и вечер не една,

череша в чашата мартини -

в очите няма самота,

там сияят мънички рубини.

 

Облак, дъжд, дъга -

във ръцете детелини.

Луди, смели, без слова,

всичко в мене е картини.

© Преси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??