10 февр. 2016 г., 13:59

Не сме достатъчни 

  Поэзия » Другая
348 0 1

Не сме достатъчни! Наясно сте, нали?

Не можем с гръм небето да разтърсим.

Не ние правим ручеите на реки.

И себе си все още търсим.

 

На планините твърдостта не е от нас.

И океаните безбрежни не владеем.

Откъсва се от времето ни час,

а ние да го хванем не умеем.

 

Див звяр да спрем с ръка едва ли можем.

И птицата в простора не достигаме.

Светът около нас е толкоз сложен,

във вечните му тайни се оплитаме.

 

Но често в гордостта си заслепени

отхвърляме Твореца и се считаме за богове.

А Той – с ръце прободени, към нас прострени,

с любов безкрайна търпеливо ни зове.

© Галина Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добър ритъм, който има и в другите стихотворения. Поантата е малко далеч от светогледа ми, но е добра, смислена поезия според мен.
Предложения
: ??:??