20 июн. 2009 г., 20:39

Нe спирай 

  Поэзия
442 0 3

Когато стоиш сам на полето
и гледат те тъжни  звезди.
Когато е празно във тебе сърцето
и изгубил си всички мечти.
Когато във тебе плаче детето,
плаче с горчиви сълзи.
Когато изгубиш всяка надежда
и слепи са твойте очи...

Обърни се - кажи назад сбогом
и нова крачка напред направи!
Усмихни се - намери смелост да тръгнеш,
като птица в небето лети!
Спусни се после ниско със вятъра,
потърси на земята следи,
издигни се отново, летейки, към слънцето
и от него искрица надежда вземи!

Ако няма път - направи си!
Ако искаш - ще можеш - аз знам!
Тръгни по него - избърши си сълзите
и ако все още чувстваш се сам,
погледни до себе си - отвори си очите
и ще видиш... аз също съм там...

© Марин Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??