23 нояб. 2019 г., 22:35

Не стопля закъснялата любов 

  Поэзия » Философская
466 0 0

Това, че някога, в закътан кът,
дръвчета и през есента цъфтят.
наместо да ни радва, натъжава.

 

Не топли закъснялата любов.
Цвят, цъфнал не навреме, 
плод не дава.

 

Така в цвета на кестените бели,
в предзимните недели разцъфтели,
не признаци за близка пролет има,
а предвещават зла и тежка зима.

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??