23.11.2019 г., 22:35 ч.

Не стопля закъснялата любов 

  Поезия » Философска
460 0 0

Това, че някога, в закътан кът,
дръвчета и през есента цъфтят.
наместо да ни радва, натъжава.

 

Не топли закъснялата любов.
Цвят, цъфнал не навреме, 
плод не дава.

 

Така в цвета на кестените бели,
в предзимните недели разцъфтели,
не признаци за близка пролет има,
а предвещават зла и тежка зима.

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??