Това, че някога, в закътан кът,
дръвчета и през есента цъфтят.
наместо да ни радва, натъжава.
Не топли закъснялата любов.
Цвят, цъфнал не навреме,
плод не дава.
Така в цвета на кестените бели,
в предзимните недели разцъфтели,
не признаци за близка пролет има,
а предвещават зла и тежка зима.
© Ангел Чортов All rights reserved.