24 июн. 2007 г., 11:03

Не съм 

  Поэзия
681 0 14
Не съм просякиня и няма да прося
на късчета твоята бедна любов!
Не съм мъжкарана и няма да нося
на моето рамо товара суров!

Не съм ти държанка и няма да бъда
заключена в твоя богат светоглед!
Във светлите нощи, когато се будя,
сама да си свалям звездите безчет!

Не съм монахиня и няма да сложа
черна забрадка и черна робА!
И няма да моля от тебе за прошка,
аз съм човек, а ти не си Бог!

© Анета Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??