14 февр. 2019 г., 14:09

Не съм си тръгвала... Но се завръщам! 

  Поэзия » Любовная
976 11 9

Не съм си тръгвала! Но се завръщам.
Горчива - като корен от глухарче.
Ти - хем си, някак друг... И хем - си същият!
От болката е. Само тя нагарча.

Не съм си тръгвала! Приспивах нея.
Горчивата, самотна моя болка...
Умирах - а си мислех, че живея.
Погребах много дни... И нощи - колко!

Събирах разкопаните си залези.
Подреждах ги - до тебе. Във душата.
Между прегръдките ни - и омразата.
Между "обичам те" - и самотата.

Не съм си тръгвала. Но се завръщам!
Абсурдна - като есенно кокиче.
И... се отказах - да приспивам болката!
Научих се ... да я обичам. 

© Гълъбина Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??