10 янв. 2024 г., 11:51

Не ти е нужен отговорът, знам 

  Поэзия » Строгие формы
171 2 8

НЕ ТИ Е НУЖЕН ОТГОВОРЪТ, ЗНАМ

 

Града разтърси първата мотриса

и в крайното кварталче издрънча.

Там мракът още е стипчив и клисав

и спотаен като ръждясал чан.

 

След миг ще грейне сънената фурна,

по-сетне и на хляб ще задъхти.

Нощта изтля и скоро ще катурне

зад хоризонта грохнали пети.

 

И в плен на ежедневните си цикли –

кафе, цигари, гръмки новини,

дъждец, покрил с прозрачните си мигли

 

врабчета връз прогизналите цигли,

красиво зло, излишни добрини,

как плащаш непосилните им лихви?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??