16 июн. 2022 г., 23:21

Не угасяй Духа 

  Поэзия
338 4 2

 

Не угасяй Духа, Който идва за мир и причастие.

Успокой си душата, ранена в човешки сплетни.

Укроти мисълта си, оплела мечтите за щастие,

посадени от чужди идеи, поени с вини…

Застани в тишината на утрото. Взри се в нетленното –

как изгрява денят като светъл красив ореол

и дарява лъчите си щедро безкористно слънцето,

за да расне и ражда дори и най-слабият ствол…

Заглуши всеки порив по утре. Опитай насладата

от сегашния миг и прогледай с духовни очи.

Издигни се над всичко, което поставя оградите

и притиска натясно безсмъртните наши души…

Не угасяй Духа, слязъл тихо с любов при избраните.

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Произведението е включено в:
  910 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Просто чудесно!
  • Стихче - бодилче за летаргично съзнание,
    от светлото - дълбоко долетяло послание! Благодаря от сърце!
Предложения
: ??:??