19 авг. 2023 г., 00:30

Не успяхме 

  Поэзия
251 1 2

Всеки град си има бандити.
Най- големите, всички ги знаят.
Във властта, като кърлежи впити,
смучат нас и със нас си играят.

Гласовете ни даже купуват.
Днес безгласни в псувни и молитви,
ги хрантутим за да съществуваме
и с позора неволно привикваме.

Полицаите също ги знаят,
но заети със свойте заплати,
те за друго сега си мечтаят.
Безпагонните нека си патят.

Кокошкари се тикат в затвора.
Едри риби на воля си плуват.
Днес е водеща новината,
ако лошото в нея нахлува.

За културата няма и йота.
Добротата не се предпочита.
Така ще ни мине живота.
Не успяхме да станем бандити...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • не сме се и опитвали, но не в това е драмата
  • Да, не успяхме и ни е късно, и непотребно.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??