27 мар. 2009 г., 13:37

Не вярвам във пролетни знаци 

  Поэзия
683 0 4

 

Не вярвам във пролетни знаци,

както не вярвам и в разцъфнали нарциси,

не вярвам в хвърчилата, когато не кацат,

както не вярвам в посоки, когато са три...

Не вярвам в ръката, повторно протегната,

както не вярвам на светлината в очите ти,

не вярвам на нищо и на вселенета,

както не вярвам на огън, ако бавно гори...

Не вярвам на някакви рози, на птиците,

въобще не вярвам на цветя без бодли,

не вярвам на думите, ако я няма искрицата,

както не вярвам във утре, ако там не си ти...

Не вярвам в зеленото, бурно разлистено,

както не вярвам в живот без любов,

не вярвам във никоя писана истина,

но ще вярвам във теб, ако ти си готов?

 

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много красиво, а интересно как интерпретираме и двамата въпроса за бодлите на цветята!
  • За пръв път те чета, но не за последен. Има малко за поправка, но инак стихото си го бива. Следвам те, не си, САМА...
  • Оригинална си по своему и те харесах...замисълът е страхотен и смятам,че стихото носи идеята която си заложила...
    е готов ли е?
  • йес!
    страхотно!
Предложения
: ??:??