10 дек. 2015 г., 00:03

Не я буди 

  Поэзия
421 0 2

Гледай я. Почти се е стопила.
Аха-аха - да се превърне в прах.
Но в съня си толкова е мила -
не я буди, ще се намериш в грях.

А тя - отърсена от греховете,
строшен лежи човешкият ѝ кръст.
Недей, заклевам те във боговете -
ще се разбуди, пипнеш ли я с пръст.

В покоя на притихналата гръд
утеха те очаква пак, стаена.
Ала за първи и последен път
докосването ѝ е толкова студено. 

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??