15 мая 2014 г., 21:34

Небе 

  Поэзия » Пейзажная
414 0 1

Небе обезумяло.
Вода и гръм са цяло.
Хоризонти взривяват.
Светкавици мъгли засяват.
Препускат, раздират, владеят.
Стихии. По небосвода пеят,
на човека да разкажат
как чуплив е и маловажен.
Но след час залеза припява.
Облаци в дефилета се стаяват,
път да сторят на хиперионска дъщеря -
да ахне светът пред пълната луна.


14.05.2014г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "По небосвода пеят,
    на човека да разкажат
    как чуплив е и маловажен."

    Много хубаво казано!
    Поздрав, Събина!
Предложения
: ??:??