12 мая 2022 г., 13:53  

Небе за кукувици 

  Поэзия » Строгие формы
347 8 6

Не крадох и не лъгах, не убих,
любови и другари нямах верни
каква ли кал до днес не ме очерни,
какъв порой не влачи моя стих?

 

Гнездо за кукувици с обич вих.
Повтаряха зова ми сто латерни
и прелетях дъбрави неизмерни,
но вятъра не хванах – за жених.

 

Живот ли беше? Вяра в чудеса.
За този свят поетите не са.
Ни дом, ни обич – ориста такава

 

и болката си с мен ще понеса,
за кукувици тези небеса
са дом. Това е. Другото е плява.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??