9 янв. 2019 г., 17:51

Небесноземните 

  Поэзия » Философская
1594 16 24

В моя свят тъгата е гостенка,

може само веднъж да нощува,

а скръбта е нахалният просяк,

който с чуждия залък пирува.

Колко ловко изплитат въжетата,

да те вържат на стълба печален

и да пиеш вода от решетото

без душата си жадна оставен.

А е лесно, но толкова трудно

да поемаш камшичните удари

и поглеждайки към небето...

Да размахаш крилете си хубави!

© любимка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??