Берлин е слънчев днес. Небето - синьо.
И улиците скрито се подсмихват.
Щастливи са самотните комини,
че облаците днес не ги притискат.
Прехвърчам между хората, така че
дори на мене хубаво ми става.
Земята даже да е на палачи,
небето днеска всичко ни прощава.
Затуй превръща сивия ни град
във весела площадка, въртележка.
Очите ми попиват цвят след цвят:
небето над Берлин днес не е тежко.
19.12.2014
© Тайна Все права защищены
Небето над Берлин днес не е тежко."
любим град. срещнах го. хубав стих.