Небето се разтваря като длан
(дете, по което кацат гълъби)
и ситен дъжд и цвят на люляк
по топлата земя се сипят.
В която стъпките блестят,
а аз пристъпвам боса.
Ухае роклята на дъжд,
на обич и очакване.
Очите ми са мокри птици,
целуващи се край комините.
© Николина Все права защищены