21 июл. 2024 г., 20:25

Недей, не казвай 

  Поэзия » Философская
82 0 2

Недей, не казвай, че така е редно!
Дългът не бъркай с обич – въжен клуп.
Сред прашните химери в крайна бедност
умират и мечтите ни. Накуп.

 

Недей, не казвай, че така се прави!
Забравено в ъглите кухо "нас"
Огризките от вчера са корави,
студена пепел, просто смачкан фас.

 

Недей, не казвай нищичко насила!
Воала си, превърнал се в покров,
за истината гола съм сменила
и не ѝ пука колко си готов,

 

че тя ми е авлигата в сърцето,
с крилцата крехки ми рисува вис.
Едничката ми мъдрост общо взето,
в живот и обич просто няма бис...

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??