19 окт. 2012 г., 13:04

Недей заспива 

  Поэзия » Любовная
704 0 11

Недей заспива...

имам страх от тишината,

от мислите ми,

като призраци надвиснали,

и да не би

пристигайки, зората

в червената си

като кръв девича ризница

да те открадне...

 

Недей заспива...

и не спирай да ми шепнеш,

докато в тебе

кротко съм се сгушил,

а топлата ти гръд

ухае, сякаш

Бог душата е разтушил,

над мен се е смилил

за сетен път...

 

Но ти заспа

и в стаята в сумрака

залутах се,

ръцете ми те търсеха...

и горко осъзнах –

за теб бях плакал

насън... и  сам...

измислил съм те някак

тъй приказно красива...

 

за да ти кажа простичко

недей заспива...

© Марин Ташков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??