3 июл. 2010 г., 10:44

Неделини 

  Поэзия » Другая
547 0 0

Неделини

 

Неделята те уморява.

Пилее времето-пастрок.

Неделята не е непразна –

прецаква ни.

С насмешливо око.

 

И знам –

ще бъда твоето проклятие.

И любовта ти…

Дори -

лустросаният ти късмет.

И дяволът ще съм –

в разпятието.

И адът ти…

 

… А между двама ни

инатът

ще ме врича.

Аз,

безбожницата,

ще обичам –

полукомпромисно,

полуоброк…

 

Неделята

ме подлудява.

Строши

издайническото

стъкло!

© Таня Хаджидимитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??