Неделини
Неделята те уморява.
Пилее времето-пастрок.
Неделята не е непразна –
прецаква ни.
С насмешливо око.
И знам –
ще бъда твоето проклятие.
И любовта ти…
Дори -
лустросаният ти късмет.
И дяволът ще съм –
в разпятието.
И адът ти…
… А между двама ни
инатът
ще ме врича.
Аз,
безбожницата,
ще обичам –
полукомпромисно,
полуоброк…
Неделята
ме подлудява.
Строши
издайническото
стъкло!
© Таня Хаджидимитрова All rights reserved.