5 янв. 2024 г., 15:11

Нехамлетовски въпрос 

  Поэзия » Строгие формы
159 5 5

НЕХАМЛЕТОВСКИ ВЪПРОС

Телата ни са силни – преживяват
и болката, и шеметния бяг,
душата ми обаче се стопява
в скиталчеството си да дири бряг.

Очите ми пороят наводнил е,
а цяло лято не е падал дъжд.
От сънища несбъднати безсилна,
земята не роди ни плод, ни ръж.

Безмълвна, Лета спотаява,
що смъртникът е споделил,
дорде глъбта ѝ преминава.

И струва ли си тази слава –
актриса в кратък водевил –
след мен щом спомен не остава?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??