1 февр. 2024 г., 12:22

Неизреченото в многоточие 

  Поэзия » Строгие формы
218 6 12

НЕИЗРЕЧЕНОТО В МНОГОТОЧИЕ

 

Невинаги мълчанието значи,

че другият напълно е съгласен.

От липсата на думи ми нагарча,

тя ражда най-голямата опасност –

 

да бъдеш неразбран и пренебрегнат,

дори във враг да се превърнеш мигом.

Най-трудно е спокойна да изглеждам –

когато в мен вулкани се надигат.

 

Аз знам, че тишината е порочна,

уютът в нея често е измамен –

от мене нещо криеш ли нарочно?

 

Съмнение пораждат трите точки.

Щом после може време и да няма,

избирам да говоря без отсрочка.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??