9 февр. 2011 г., 21:29

Нежен Ангел 

  Поэзия » Любовная
629 0 3

Какво за мене е жената -

бурна и тиха вода,

която със своята песен

поканва те към любовта.

Подканва да бъдеш тъй нежен,

да любиш със цяло сърце,

омаян от нея в екстаза любовен

да литнеш в всемира безкраен

с окрилен от нейната обич

и нежно положен в скута ù бял,

да сложиш глава и тихо смирен

да кажеш на нея, ЖЕНАТА:

по-силна си, скъпа, от мен.

Какво за мене е жената -

вяра, надежда, любов,

всемира безкраен и майчина песен,

смирена и нежна любов.

За мене тя е вълчи вой,

но не студен и злобен,

а топъл, нежен, пълен с покой,

подканващ ме да бъда нежен.

Нейните очи красиви

светят като утринна роса,

а целувката ù нежна

ме омайва с красота,

Туй за мене е жената -

нежен ангел в любовта.

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??