Какво за мене е жената -
бурна и тиха вода,
която със своята песен
поканва те към любовта.
Подканва да бъдеш тъй нежен,
да любиш със цяло сърце,
омаян от нея в екстаза любовен
да литнеш в всемира безкраен
с окрилен от нейната обич
и нежно положен в скута ù бял,
да сложиш глава и тихо смирен
да кажеш на нея, ЖЕНАТА:
по-силна си, скъпа, от мен.
Какво за мене е жената -
вяра, надежда, любов,
всемира безкраен и майчина песен,
смирена и нежна любов.
За мене тя е вълчи вой,
но не студен и злобен,
а топъл, нежен, пълен с покой,
подканващ ме да бъда нежен.
Нейните очи красиви
светят като утринна роса,
а целувката ù нежна
ме омайва с красота,
Туй за мене е жената -
нежен ангел в любовта.
© Ангел Всички права запазени