Подари ù нежно цвете -
очите ще искрят,
подари обичта си и на двете -
нежната им красота да озарят.
Красотата на цветето, което подаряваш,
ще озари сърцето и в тоз ден -
любовта, която ù даряваш:
- Заповядай! „О, прекрасно е! За мен?”
- За теб е, да, о, нежна пролет,
за твоя празничен ден
ти дойде с птичия полет
и подари любовта си на мен!
За теб е, щастие мое,
за грижите, които даваш -
благодарност за всичко, любов моя,
цялото щастие заслужаваш!
Щастие, изразено
с цветето нежно, красиво,
щастие, подсладено
с буйното вино пенливо!
Нека чашите със звън да срещнем
в този празничен час -
твоя празник да посрещнем,
да му се радваш ти със нас!
Честит 8ми март, нежност моя,
това е за теб - вземи -
нашата любов е твоя,
в тази златна кутийка ти я пази!
Кожа снежна,
топли очи,
сърце нежно -
това си ти!
Ти си усмивка,
ти си една -
нежната майка
и нежна жена!
Малко е рано, но това стихотворение е поздрав за всяка майка, за всяка жена по случай 8-ми март!
© Каролина Колева Все права защищены