5.02.2010 г., 22:50 ч.

Нежна благодарност 

  Поезия » Гражданска
525 0 0

Подари ù нежно цвете -

очите ще искрят,

подари обичта си и на двете -

нежната им красота да озарят.

Красотата на цветето, което подаряваш,

ще озари сърцето и в тоз ден -

любовта, която ù даряваш:

-         Заповядай! „О, прекрасно е! За мен?”

- За теб е, да, о, нежна пролет,

за твоя празничен ден

ти дойде с птичия полет

и подари любовта си на мен!

За теб е, щастие мое,

за грижите, които даваш -

благодарност за всичко, любов моя,

цялото щастие заслужаваш!

Щастие, изразено

с цветето нежно, красиво,

щастие, подсладено

с буйното вино пенливо!

Нека чашите със звън да срещнем

в този празничен час -

твоя празник да посрещнем,

да му се радваш ти със нас!

Честит 8ми март,  нежност моя,

това е за теб - вземи -

нашата любов е твоя,

в тази златна кутийка ти я пази!

Кожа снежна,

топли очи,

сърце нежно -

това си ти!

Ти си усмивка,

ти си една -

нежната майка

и нежна жена!

 

 

Малко е рано, но това стихотворение е поздрав за всяка майка, за всяка жена по случай 8-ми март!

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??