Истината все ще се яви-
неочаквана и с трепет;
безмълвна,без да заяви,
че е винаги отпреде.
Истината в нас ще се яви!
Жадувана, след дълга суша:
нали сте виждали треви,
как скали обрушват?!
Истината тук ще се яви-
оспорвана и поругана...
И светът ще се удиви,
загърбил тихите й рани.
© Стойчо Станев Все права защищены
Приемете моите почитания!