28 дек. 2018 г., 01:53

Нежната снежинка 

  Поэзия
993 1 2

Малка къщичка в полето

на сред преспи сняг,

покрай нея тичаше момчето

гонеше снежинки пак.

 

Гледаше нагоре към небето,

удивен от тяхната красота.

В миг зачуди се момчето:

"- Как ли да я заловя ?"

 

Изскрящо бялата снежинка

от най-красивият кристал,

обвита с лед, но толкоз нежна

невинно падаше сама.

 

Незнаеше за своя кратък, 

измерен в миг живот.

Но свободен, чист и волен,

докато не срещне допир нов.

 

Момчето дланите протегна

готов да я плени, че е така

красива, нежна, крехка.

Но докоснах ли я – взе да се топи.

 

Вече нямаше и помен от блещукащият лед,

от мрежата на ангел нежен,

бе останала само ледена вода.

 

Разочаровано детето,

че не докосна нежността.

Не успяваш да плениш,

туй, което трябва да е на Свобода!

© princess of the darkness Все права защищены

Не успяваш да плениш,

туй, което трябва да е на Свобода!

Произведение участвует в конкурсе:

Зимата през моя поглед »

45 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??