5 янв. 2020 г., 21:01

Нежната струна любов 

  Поэзия
263 0 1

НЕЖНАТА СТРУНА ЛЮБОВ

Изоставих пътеките гористи отдавна.
Не изкачвам вече стръмни върхове.
Предпочитам да вървя спокойно по равно
без да изпитвам излишни страхове.

 

Върховете са присъщи на младостта.
Реенето в пространството, птичия полет
грешките и поправките в любовта,
от любовното вино замъгления поглед.

 

Изстрадах времето затънало в бодили.
От летата стръмни падах в листопада.
Давех се в сълзите, спомен възкресили,
изпят в най-тъжната човешка балада.

 

Струните на китарата се скъсаха с вик.
Остана една – нежната любов на душата.
Нейният звук ще бележи последния миг-
звън на огнени чаши в свещенна позлата.

 

05 01 2016

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??