Слънчогледови ириси и полета от мак -
изрисувах на твойта грижовност стените
и застлах със очакване тихия праг;
eсента осланени надежди изсипа:
Бързи крачки - догонва синхрона сърцето,
обичта ни - изгладена и съвсем делова,
нежността ти, изпросенa - дребни монети -
в моите длани премръзнали продрънква едва...© Йорданка Гецова Все права защищены