3 апр. 2009 г., 15:56

Нека 

  Поэзия » Другая
875 0 1

Какво е животът - нещо вълшебно!

Веднъж живее всеки човек.

Но по петите му дебне и нещо враждебно,

познато на всички ни от векове наред.


Човек се ражда, живее, умира...

Необясним кръговрат е това.

Но когато някой от този свят си отиде,

най-много страдат човешките сърца.


Страшно е, когато се случи...

Страшно е и много боли...

Но преодолявайки го, човек се учи

как да продължи напред да върви.


Страшно е, когато Смъртта похлопа

на вратата на някой любим.

Но така е устроен живота

и трябва да сме силни, за да победим.


Отчаян поглед,пълен със тъга,

следи от сълзи по лицето да личат.

Ето това цели да ни причини Смъртта.

Но нека сме силни, нека победим

и по пътя свой всеки продължи.


Нека не показваме колко ни боли.

Нека усмивка да свети наместо сълзи.

Най-добър спомен в сърцето да таим

и бодро, и ведро да продължим да вървим.


Няма да е лесно,никак даже,

дълбока рана ще има в наш'те сърца.

Но важно е ний на света да докажем,

че можем да продължим! Да победим Смъртта!


Няма да е до нас човека любим.

Сами ще се справяме. Сами!

В нас ще остане само споменът мил.

Такъв е животът, уви!

                           Но ще се справим, нали!?

© Ралица Еленкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??