Тя хапе по пръстите, когато прегръщаме
и нагарча във устните, когато целуваме,
неспокойно събужда ни в нощите
и с терзания разрошва косите ни,
изпушва цигарите, трови и мислите,
от най-близки далечни ни прави.
Тя е чувството, което
винаги се натрапва,
неканена във любовта.
Тя е ревността.
© Teodora Andreev Все права защищены