24 февр. 2023 г., 15:23

Нелюбовно стихотворение 

  Поэзия » Любовная
164 2 1

НЕЛЮБОВНО СТИХОТВОРЕНИЕ

 

Спря дъждът да диша – легна сред тревите.

Вече е излишно да го приютите.

Нито го люлеят мрачните ви мисли.

Колко време зрее здрач – да се пречисти?

 

Аз сама го следвах – исках да прегръщам

дланите му бледи, тъжната му същност,

ромоните кратки, плахите усмивки,

шепотите сладки, мокрите извивки.

 

Сякаш че зад скоби дълго бе се скривал.

Като всяка обич, дето си отива,

дето е ранима, нито е навреме.

Боже, помогни ми да не го приема

 

като спътник вечен в дните си последни.

Колко по-далече – толкова безвредно,

толкова без болка. Без излишни драма.

И защо любов е, щом не е за двама?

© Валентина Йотова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??