5 янв. 2008 г., 14:23

Ненаситен спомен 

  Поэзия
475 0 5

За тебе, спомен, си поплаках.

Затръшнах порти с болка.

Пред теб се изповядах.

Не ме напусна и в окови пак ме сложи,

да нямам аз без тебе никакви въпроси.

 

Отритнат бе, ненужен и далечен!

Но ето, днес с очи и устни ме докосваш.

И с ласка някъде далеч ме водиш,

при светлина и птици сладкопойни

за мен да просиш.

 

Красив си, спомен! Ненаситен !

Във време на добри обноски ме въвличаш

и пак с ръце на дявол ме събличаш.

 

Със теб оставам, спомен.

В окови, но сред смях и обич.

В едно със болка и милувка съм готова

да пия от греха, за да повярвам,

че и днес, и утре ще ни има.

Таня Кирилова

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??