6 июл. 2019 г., 10:57  

Не по график 

  Поэзия » Другая
584 3 9

Събуди ме жената със тревога –

във двора мярнала съмнителен човек!

При тази информация не мога

да легна и да спя. Какъв е тоз субект?

 

Отвън, на дълги пръти на балкона,

се сушат кървавица, бабек и суджук.

Ми да опита, но ще го подгоня

и като плъх ще го затисна тук!

 

Или замислил е тарàш в мазето?

То кво ли ценно може да намери там?

Но ще го срещна, както е прието

и гарантирам – цял живот ще е пишман!

 

А може би колата е целта му,

която само  преди седмица си взех?

Със сопата ще го издебна само -

като магаре във нощта ще изреве.

 

Но я да сляза и да го попитам –

та няма цяла нощ да седна да слухтя?

С добро ще взема първо да опитам.

Не разбере ли, няма как да му простя!...

 

„Какъв крадец те гони бе, приятел?

От оня блок съм и в командировка бях.

На автостоп прибрах се. Но вратата –

залостена...Отвътре – мъжки глас и смях...

 

И чуках, и звънях...То глас в пустиня!...

Пък още рано е да дойде моят влак,

та чак тогава онзи ще замине...

И аз съвсем по график ще почукам пак!”

 

„Разбрах  добре – ти не навреме чукаш,

защото още рано е за твоя влак.

А вътре двамката  спокойно гукат,

пък теб със сигурност те вземат  за глупак!...

 

Вземи сега в ръцете моята тояга,

иди да им покажеш, че си още мъж

и гледай госта да не ти избяга...

За поздрав го здрависай със дървото!... Дръж!”

 

А твоята шавлива Пенелопа

в студа изкарай малко  да се охлади...

Не е педагогично тъй, със сопа,

но ти на вярност все пак я понаучù!...

 

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Търся разнообразието, Веси!...Не знам доколко успявам, но в повечето случаи гледам да не се повтарям. Дали успявам, ще кажете вие...
  • Абе, не знам дали верността се учи или не... То, със сопа или без сопа, все тая... Но, определено умееш да развълнуваш читателя с оригиналното поднасяне на злободневни ситуации, поете!
  • Радвам се, че те виждам и тук, Елка!...Поздрави!...
  • Е, такива работи се случват!
  • Привет, Пепи!...
    Радвам се, че си тук!...
  • Хаха
  • Благодаря за вниманието!
  • Тя, сопата, много неща оправя... например политици...
  • Само така!
Предложения
: ??:??