21 янв. 2024 г., 12:44

Неписаният псалм 

  Поэзия » Философская
190 4 8

НЕПИСАНИЯТ ПСАЛМ

 

Обратното броене не започна.

Стрелката малка спука циферблата.

Приличам ли на полудял стрелочник,

пропуснал най-съществената дата?

 

Към щастието кратък път не виждам.

Към Ада има хиляди маршрути.

И май че извървели сме ги – трижди,

в изгубени пространства и минути.

 

Пропуснала съм всяко нежно вчера,

когато беше залезът копринен,

когато можех още да намеря

възможност с тебе да не се разминем.

 

Изхвърлиш ли оцетената гъба,

тъй дълго утаявала се в тебе,

навярно тишината ще поръби

със златен кант назъбения хребет.

 

И може би ще мога да прелитна

над планините кал и тъмна горест.

Аз тръгвам, нямам нужда от молитва

в стремежа да се срещнем нейде горе.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??