7 июл. 2024 г., 22:31  

Непосветено 

  Поэзия » Другая
111 0 0

На Б.

 

Умряла, казват, вчера, май от тая жега
и циганката, дето все го хвали.
Аз малко трудно вече спомням си за него,
ако успея – мигам на парцали.


За циганката ми е жал, че циганета
остави в махалата... хм - квартала.
На снимка да го видя... Ау, че съм проклета!
А иначе - от агънце по-бяла.


Та думата ми беше: Аз ли съм безпътна?
Не съм навярно, щом си хванах пътя.
И циганката взе внезапно, че се гътна,
а и с лъжи ума си аз не мътя...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??