Вчера случайно те видях,
но не се зарадвах както преди.
Дори за поздрав не спрях,
въпреки че се погледнахме в очи.
Към мене ти вървеше -
бавно, както и аз.
Не каза нищо - мълчеше,
сякаш не е имало нищо между нас.
Не трепна сърцето,
не се зарадва и душата.
Дали забрави да се усмихне лицето,
или наистина сме вече непознати.
А не можех да си представя преди
само един ден без теб.
Липсваше ми и в съня те търсих дори -
исках те винаги до мен.
Приятелството ни носих на сърце
и жертвах всичко за любовта.
На тебе посветих всички стихове,
а двама непознати сме сега...
И вече не чувствам нищо
и нищо не искам от теб.
Изгубихме се и изчезна всичко -
видях те, но не трепна нищо в мен.
© Катя Бобойчева Все права защищены