18 мар. 2010 г., 15:58

Неприказка за реален великан 

  Поэзия » Другая
436 0 4

не исках от теб нищо повече
от прегръдка
в скоби казано
исках да бъде вечна
я какви едро мъжище си
да ме стиснеш в шепа
ще изпукам като яйчна черупка
на раменете си
да ме сложиш
ще пробия облаците с глава
да ме нахраниш
просто ще трябва
с пръст да докосваш устните ми
а да ме галиш внимателно
едва ли
ще можеш по друг начин
освен с думи

а ти ми казваш
идвам при теб
измисли как ще го бъде

и ме хвърляш в ужас

само с единия крак
и ще стъпчеш къщичката ми

нямам нищо против
да ме вземеш в дланта си
и да ме люшкаш

но не искай от мен
ти да си слабият
и мен да слушаш

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??