Прочетена книга отдавна
за тебе съм, мислиш, нали?
Но има и страница главна!
Дали си е чела? Дали?
Не съм аз прочетена книга
и има тя още листа.
Сърцето под лист се надига
и търси целувка в уста.
Аз книга съм в стари корици,
с подгънати листи дори,
но с мъдрите думи - шевици,
аз нося добрите зори.
Чети ме на глас и наново.
Чети ме, любима! Чети!
И мен ще откриваш отново.
Читател до гроб си ми ти!
Прелиствай душата ми бяла.
Откривай ти още неща.
До моето рамо вървяла,
чети ме дори през нощта!
© Никола Апостолов Все права защищены