7 июл. 2023 г., 10:48

Неравно равенство 

  Поэзия
166 1 1

Разбрах най-хубаво е да съм там,

където Ти решил Си да ме виждаш.

Преди затворена в неразпознат капан

измамена в заблуди се зазиждах.

 

Лъжех себе си, че съм щастлива,

играех ролята на силната жена.

Не онази кротката, Богобоязлива

смирена, нежна и покорна на мъжа.

 

А тази все, която претендира,

самоуверена водачески напред.

Без да се вслушва или коригира,

изравняваща неизравнимия Божествен ред.

 

След сълзите и плодове горчиви

повярвах на премъдрия Баща.

В хармонията на небето съм щастлива,

разбрала истинския образ на жена.

 

Сърцето ми във красота разцъфна

и влязох във сезон на радостта.

Душата ми от битки си отдъхна,

заби сърцето ми със младостта.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??