26 сент. 2018 г., 23:58  

Кристален свят 

  Поэзия
146 0 0

Казват ми, че живея във свой собствен свят -

измислен и създаден е от мене...

Че трудничко се вписвам

                 във вашия - реалния  живот,

А знаете ли...?  Аз дори не искам...!                       

И кой казва, че моят свят е нереален,

а вашият реален?

Приоритет на мнозинството...?

А това, реалност ли създава...?

Във матрица вие живеете-

        матрица създадена от някой друг...

А моя  свят – така красив –

създаден е от мене...

Във моя  свят залезът е най-приказен

и морето, и звездите, и луната и дъгата...

И вятърът – галещ ме със нежност –

                измислен е и той от мене...

Да! Това е нереален, измислен свят,

но мой е той - принадлежи на мене...

Дали бих искала със вас да го споделя...?

Избраници, единици са тия,

                        които допускам там...

Да допускам повече,  не бива!

Защо ли?

Защото искам моят свят

                да си остане кристално чист...

А не като вашият- реалният –

                тъй мръсен, скучен, сив...  

 

25-09-2018 год.                    

© МД Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??