Може ли да се сглоби
в парламента - тези дни
невъзможен кабинет
с ГЕРБ и СеДеСе отпред,
с двете Пъ-та и ДеБе,
с ДеПеСе и БеСеПе,
и, с напълно нов каймак,
с ИТъНъ-то за капак?
Аз си мисля, че дори,
Бойко днес да се сниши,
Кирчо, Христо и Асен
нама да попаднат в плен
на доскорошния враг
и такъв велик юнак,
и ще кажат твърдо: - Не!
На съвместен кабинет.
Следва втори вариант:
ГЕРБ си взима за гарант
всички нужни гласове
от Доган и БеСеПе.
Мигом спретват си отбор,
и с Промяната в отпор
те започват с нов мандат
да ни хакат пак отзад!
Има също - следващ ход,
след известен период:
юли… август - след море,
поизпечени добре,
пак да си дадем гласа
за сегашната мъгла,
и да мислим - как така,
тук начело е Москва!
Юри
Йовев
Април
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Светли празници!