13.04.2023 г., 11:16 ч.  

Нещо като въпрос 

  Поезия » Гражданска
235 1 3

Може ли да се сглоби

в парламента - тези дни

невъзможен кабинет

с ГЕРБ и СеДеСе отпред,

с двете Пъ-та и ДеБе,

с ДеПеСе и БеСеПе,

и, с напълно нов каймак,

с ИТъНъ-то за капак?

 

Аз си мисля, че дори,

Бойко днес да се сниши,

Кирчо, Христо и Асен

нама да попаднат в плен

на доскорошния враг

и такъв велик юнак,

и ще кажат твърдо: - Не!

На съвместен кабинет.

 

Следва втори вариант:

ГЕРБ си взима за гарант

всички нужни гласове

от Доган и БеСеПе.

Мигом спретват си отбор,

и с Промяната в отпор

те започват с нов мандат

да ни хакат пак отзад!

 

Има също - следващ ход,

след известен период:

юли… август - след море,

поизпечени добре,

пак да си дадем гласа

за сегашната мъгла,

и да мислим -  как така,

тук начело е Москва!

 

 

Юри

Йовев

Април

2023 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??