1 дек. 2021 г., 00:24

Нещо 

  Поэзия » Гражданская
528 0 1

Нещо в храстите се гуши,

през лес вековен аз вървя

към мене плъзва 

гъста, лепкава мъгла от тъга.

Неволята към хората отново

протяга своите отровни пипала,

живеем в смутно време,

в което човек за човека е враг.

Злоба отровна между хората пълзи.

Смехът изчезна. Изчезва светлината...

Изнурени са  човешките лица -

умора, умора, умора…   

За насъщният борба е…

Те алчните крадат ни хляба.

Насита няма човешкото око,

докато шепа пръст не го покрие.

Как нужен е мисия в тези смутни времена!

Земята ще отвърне на удара…

© МД Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Счастливого года! Только радости и исполнения заветных желаний!
Предложения
: ??:??