9 мар. 2022 г., 09:53

Несломима 

  Поэзия
468 6 8

Засмей се, слънчево момиче,

че тебе този свят обича,

затуй по скулите ти меки

чертае алени пътеки.

 

В сърцето топлина ще имаш,

за да надвиеш всяка зима,

която дръзне да докосва

плътта ти, а това ще коства

 

превръщането ѝ във пролет.

И даже дълго да се моли,

ще се стопи и ще изчезне

със ехото на неизбежност.

 

А ти си остани такава,

дори незнаеща пощада.

Обръщай в пролет ледни зими,

защото с март си несломима!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??